|

U Banjaluci otvoren olimpijski bazen

U Banjaluci otvoren olimpijski bazen
0
S
SRNA
5.12.2009. u 19:58
78
komentara
0

dijeljenja
1/4 Foto: Fotoservis
2/4 Foto: Fotoservis
3/4 Foto: Fotoservis
4/4 Foto: Fotoservis
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Dragan Davidović i predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović otvorili su večeras novoizgrađeni olimpijski bazen u Banjaluci simboličnim bacanjem lopte u vodu.
Premijer Dodik zahvalio je članovima Vaterpolo saveza Srbije i ekipama "Partizana" i "Vojvodine", koji su večeras došli u Banjaluku da odigraju vaterpolo utakmicu u novootvorenom bazenu evropskih razmjera i kvaliteta, u kojem se mogu održavati takmičenja evropskog i svjetskog ranga.

"Kada je prije nekoliko godina grupa ljudi u Banjaluci razmišljala šta je potrebno ovom gradu, dogovorili smo se da je to bazen olimpijskih dimenzija u kojem večeras igraju klubovi evropskog ranga", rekao je premijer RS u obraćanju posjetiocima.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović podsjetio je da je kompleks izgrađen na mjestu nekadašnjeg "Incelovog" bazena, kao i da se u njegovom sastavu nalaze olimpijski i dječiji bazen, teretana, sauna, prostorija za masažu i tribine sa 500 mjesta.

"Bazen je projektovan po standardima Svjetske plivačke i vaterpolo federacije, a idejno rješenje je izradila domaća firma iz Banjaluke `Ars studio`, dok je izvođač radova bilo preduzeće `Integral inženjering`", naglasio je Davidović.

Za izgradnju Olimpijskog bazena iz budžeta Grada Banjaluke izdvojeno je 17.594.904 KM.

Nakon svečanog otvaranja, počela je vaterpolo utakmica prvenstva Srbije između beogradskog "Partizana" i novosadske "Vojvodine", koju je direktno prenosio RTRS
Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...