Nakon pauze u radu
0

U Apolu film "Olujna ljubav u Rodantheu"

Sarajevo-x.com
Kino Apolo je nakon kratke stanke u radu zbog nestašice plina u Sarajeva i nemogućnosti prelaska na alternativna goriva počeo je sa prikazivanjem američkog filma "Olujna ljubav u Rodantheu".

Radi se o trećem po redu zajedničkom filmu slavnih američkih glumaca Richarda Gerea i Diane Lane, koji su sarađivali u filmovima „The Cotton Club“ i „Unfaithful“.

Kritičari su film opisali kao strastvenu ljubavnu priča o dvoje stranaca koji postaju ljubavnici i srodne duše.

Adrienne (Diane Lane) pokušava da izgradi svoj život nakon što je muž prevario. Saznaje da on želi da joj se vrati, a uz to njega kćerka ne olakšava joj nimalo situaciju i protivi se svakoj njenoj odluci. Prijateljica je poziva da u malom udaljenom mjestu u Sjevernoj Karolini vodi njen hotel gdje će na miru razmisliti o svom životu.

Richard Gere glumi liječnika Paula koji među posljednim dolazi u hotel u Rodantheu, takošer da se suoči sa vlastitom životnom krizom. U olujnom vikendu Adrienne i Paul doživljavaju romancu koja će im zauvijek promjeniti život.

Film je snimljen prema istoimenom bestseleru Nicholasa Sparksa, a režirao ga je George C. Wolf, inače pozorišni reditelj kome je ovo rediteljski debi na velikom ekranu.