Akcija "Tokio"
0

U apartmanu uhapšenog Mladena Samardžije zatečena i Tijana Tegeltija

A. Ku.
Tijanu Tegeltiju su zatekli policajci prilikom pretresa apartmana
Tijanu Tegeltiju su zatekli policajci prilikom pretresa apartmana
Prilikom pretresa apartmana na Jahorini koji je koristio jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi Mladen Samardžija zatečena je Tijana Tegeltija, saznaje Klix.ba. Ona, kako nam je potvrđeno, nije privedena.
Tijana je bivša supruga Milana Tegeltije, aktuelnog predsjednika FK Borac, savjetnika predsjednika RS-a Milorada Dodika i bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Iako su sa društvenih mreža Tijana i Milan obrisali sve zajedničke fotografije nije poznato da li je njihov razvod okončan i na sudu.

Okolnosti njenog boravka na Jahorini u apartmanu Samardžije za kojim je raspisana Interpolova potjernica Slovenije zbog trgovine narkoticima još nisu poznat, iako se špekuliše se da su u vezi.

MUP RS-a se još nije oglasio o pronalasku Tijane u apartmanu koji je pretresen nakon hapšenja Samardžije prilikom izlaska iz hotela.

Samardžija je jučer uhapšen u okviru akcije "Tokio" u kojoj je do sada oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina "marihuane", 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila.

Samarždija će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. Protiv njega biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima "Organizovani kriminal" u vezi sa "Neovlašteni promet opojnim drogama", "Pranje novca" i "Ometanje rada pravosuđa".