{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Ambasadu BiH u Rusiji stiglo pismo prijetećeg sadržaja

S
4.3.2008. u 18:28
0
0
U Ambasadu BiH u Rusiji stiglo pismo prijetećeg sadržaja
0
U Ambasadu BiH u Rusiji stiglo pismo prijetećeg sadržaja
Moskva
Ambasada Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji i prof. dr. Enver Halilović danas su obavijestili Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova BiH, da je u prostoru zgrade Ambasade Bosne i Hercegovine primljeno pismo prijetećeg sadržaja.
"Muslimanske svinje. Proglašeni ste persona non grata na teritoriji Ruske Federacije. Ubijat ćemo vaše građane u Moskvi za Kosovo. Vaša Ambasada će biti srušena do kraja 2008. godine. Sretno. Živio Hitler i znak Kukasti krst", sadržaj je pisma koje je stiglo Ambasadi BiH u Rusiji. Pismo je adresirano na Ambasadu BiH i na koverti se nalazi ime pošiljaoca.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio i kako bi nadležne institucije Ruske Federacije poduzele mjere sa svoje strane da se osoblju Ambasade i Ambasadi pruži adekvatna zaštita u skladu sa međunarodnim standardima, saopćeno je iz kabineta dr. Harisa Silajdžića.

"Ovo prijeteće pismo smatramo, dijelom jedne šire kampanje koja se u posljednje vrijeme vodi protiv Bosne i Hercegovine i posebno Bošnjaka u nekim diplomatskim krugovima Ruske Federacije, u državnim medijima kao i u akademskim krugovima", ističe se u saopćenju iz kabineta člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: