Zatvorena biračka mjesta
0

U Ambasadi Srbije u Sarajevu glasalo 88 posto birača

SRNA
U Ambasadi Srbije u Sarajevu glasalo je 88 posto birača od ukupnog broja upisanih u birački spisak za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji, rekao je Srni ataše za štampu u ovoj ambasadi Marko Mijatović. Mijatović je naveo da je biračko mjesto u Ambasadi zatvoreno u 20.00 časova i da je današnje glasanje proteklo bez problema i bilo kakvih inicidenata.

Državljani Srbije u BiH glasali su na dva biračka mjesta - u Ambasadi Srbije u BiH, gdje se na biračkom spisku nalazi 100 birača, i u Konzulatu u Banjoj Lluci, njih 300.

Ambasador Srbije u BiH Ninoslav Stojadinović glasao je na biračkom mjestu u Ambasadi u Sarajevu u 10:30 sati.

U Srbiji su danas održani opšti izbori na kojima građani biraju predsjednika države i buduće sazive republičkog i vojvođanskog parlamenta i lokalnih samouprava.

Pravo glasa ima 6.770.013 građana koji će birati predsjednika države između 12 predsjedničkih kandidata, kao i 250 poslanika republičkog parlamenta između 18 izbornih lista.

Predsjedničke i parlamentarne izbore na Kosmetu organizuje Republička izborna komisija Srbije u saradnji sa Misijom OEBS, a u dvije srpske opštine biće održani i lokalni izbori.

Ovo je prvi put, od uvođenja višestranačja u Srbiji 1990. godine, da se istovremeno organizuju izbori za predsjednika, poslanike republičkog parlamenta, poslanike vojvođanske skupštine i odbornike lokalnih parlamenata.