|

U akciji za pse prikupljeno 600 kg hrane i udomljena dva psa

U akciji za pse prikupljeno 600 kg hrane i udomljena dva psa
49
Klix.ba
28.12.2012. u 15:06
15
komentara
49

dijeljenja
U akciji za pse prikupljeno 600 kg hrane i udomljena dva psa Pas Džes koji traži vlasnika
U Importanne centru u Sarajevu u petak završava trodnevna akcija prikupljanja donacija za pse i udomljavanja. Tokom prva dva dana udomljena su dva psa iz azila.
U akciji koju provode tri azila iz Kantona Sarajevo, Prača, Faletići i Gladno Polje, prikupljeno je preko 600 kilograma hrane za pse i oko hiljadu maraka, koje će biti korištene za veterinarske usluge za pse u azilima.

Građani mogu i danas do ponoći posjetiti Importanne centar i pogledti pse koji su socijalizirani, vakcinisani i veterinarski obrađeni, a koji žele da nađu vlasnika kojima će biti vjerni prijatelji do kraja života.


Podsjećamo, u srijedu 26. decembra je u Importanne centru otvoren trodnevni događaj koji će danas biti zatvoren u 17 sati.

Cilj trodnevnog događaja je da se potakne i udomljavanje rasnih pasa, umjesto kupovina u uzgajalištima, s obzirom da građani BiH uglavnom nisu upoznati sa činjenicom da u azilima postoje psi sa pedigreom, koji su vakcinisani i sterilisani, kao i njihovi potomci.

U Kantonu Sarajevo, prema posljednjim podacima ima preko 11.000 pasa lutalica. Jedan broj njih je smješten u azile, dok su ostali psi na ulici zbog nedostatka adekvatnog smještaja i hrane za pse.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...