BiH
2

U akciji "Tigar" uhapšene četiri osobe

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri osobe uhapšena su jutros u policijskoj akciji "Tigar", tokom koje je pronađena i oduzeta određena količina narkotika, odgovarajuća oprema za distribuciju, oružje i druga oprema.

Načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj Dragan Prodanović rekao je na konferenciji za novinare u Doboju da su jutros uhapšene osobe čiji su inicijali Ž.T, S.S. i D.Đ, svi iz Doboja, te J.R. iz Zenice.

Sumnje se da su navedene osobe, kao organizovana kriminalna grupa, od marta do juna ove godine nabavljala i stavljala u promet "amfetamin speed" i "marihuanu", te da su drogu distribuisali na području Doboja.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, izvršeni su pretresi na tri lokacije u Doboju i jednoj u Zenici.

Tokom provođenja akcije "Tigar" pronađeno je i oduzeto 111 grama "amfetamin speeda", 111 grama "marihuane", četiri paketića "ekstezija", pištolj, digitalna vaga, mobilni telefoni i sim kartice.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Operativna akcija "Tigar" provedena je pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.