{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U akciji MUP-a USK izuzeta droga i municija, šestero privedenih

28.9.2012. u 13:05
13
10
U akciji MUP-a USK izuzeta droga i municija, šestero privedenih
13
U akciji MUP-a USK izuzeta droga i municija, šestero privedenih
Foto: Arhiv
U akciji MUP-a Unsko-sanskog kantona je, tokom jučerašnje opsežne akcije na suzbijanju proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, izvršen pretres na osam lokacija, a privedeno je šest osoba.
Kako je za Klix.ba izjavio Šero Družić, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, pretresi su vršeni u četiri općine. Od toga su dva pretresa bila u Bihaću, kao i u Velikoj Kladuši i Cazinu, te je pretresena po jedna lokacija u Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu.

"Akcija je počela jučer ujutro u 7:15 na svim tim lokacijama, a po završetku akcije izuzeta je određena količina opojne droge kanabis, pribori za konzumiranje opojne droge heroin te određena količina vojne municije. Privedeni su već bili na kriminalističkoj obradi, a o poduzetim mjerama će biti upoznato kantonalno tužilaštvo", kaže Družić.

Osobe privedene u akciji pod nazivom Kod su se bavile preprodajom droge, a kod njih je pronađena i municija.

Sektor kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona je već duže vrijeme zajedno sa drugim policijskim agencijama u BiH prikupljao podatke o nelegalnoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga te o nedozvoljenom držanju oružja i eksploziva na području tog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: