{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U akciji "Dim" policajci oduzeli 20 kilograma droge na području BiH

16.11.2018. u 12:03
27
17
U akciji "Dim" policajci oduzeli 20 kilograma droge na području BiH
27
U akciji "Dim" policajci oduzeli 20 kilograma droge na području BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
U akciji po nalogu Tužilaštva BiH uhapšene su osobe osumnjičene za organizirani kriminal i neovlašten promet opojnih droga. Tokom provođenja akcije ranije su na graničnim prijelazima pronađene i oduzete opojne droge marihuana i speed u količini od blizu 20 kilograma.
"U akciji koju su po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju proveli policijski službenici SIPA-e, uhapšene su dvije osumnjičene osobe. Akcija je provedena na području Gračanice i Tuzle, a osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe vršili krijumčarenje velikih količina narkotika koji su prodavani na ilegalnom tržištu narkoticima u BiH", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tokom akcije ranije je zaplijenjena veća količina različitih narkotika, ukupno blizu 20 kilograma opojnih droga speed i marihuana te je tokom provođenja ove operacije ostvarena značajna međunarodna saradnja s pravosudnim institucijama Republike Hrvatske.

Policijski službenici SIPA-e će tokom dana privesti osumnjičene postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: