U akciji "Biser" oduzeta droga, telefoni, kartice, a četiri osobe lišene slobode

F
FENA
30.12.2015. u 11:18
0
2
U akciji "Biser" oduzeta droga, telefoni, kartice, a četiri osobe lišene slobode
0
U akciji "Biser" oduzeta droga, telefoni, kartice, a četiri osobe lišene slobode
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva jučer su realizovali akciju "Biser“ na području Banje Luke, a koja je rezultat višemjesečne istrage vođene s ciljem pronalaska dokaza za krivična djela iz oblasti suzbijanja i zloupotrebe opojnih droga.
"Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo 'neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga', lišeni su slobode i izvršena je kriminalistička obrada osoba P.Z. (1990) iz Laktaša, D.J. (1992), M.B. (1990) i D.T. (1984) iz Banje Luke", saopćeno je iz MUP-a RS.

O svim okolnostima i prikupljenim saznanjima obaviješten je postupajući tužilac, a izvršen je i pretres stambenih i drugih prostorija i pokretnih stvari na šest lokacija na području Banje Luke, koje koriste osumnjičene osobe.

Prilikom pretresa, kako navode iz MUP-a, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa spomenutim krivičnim djelima i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, odnosno 17 mobilnih telefona, 11 sim kartica, sedam nosača sim kartica, jedan računar, teleskopska palica, bokser i drugi predmeti.

U prethodnom vremenskom periodu, tokom provođenja akcije "Biser“, pored navedenog, oduzeto je ukupno 27,12 grama zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, 2,9 grama materije smeđe boje, koja asocira na heroin i više medicinskih tableta koje su korištene za povećavanje materije opojnih droga.

Također, saslušan je veći broj svjedoka i prikupljen dovoljan broj dokaza koji upućuje da postoje osnovi sumnje da su spomenute osobe izvršile navedeno krivično djelo.

Nakon završene kriminalističke obrade, po instrukciji postupajućeg tužioca, navedene osobe su puštene na slobodu, a protiv njih će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj za opisano krivično djelo.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: