Uz superheroja Beepstera
0

U 12 škola na području BiH održane radionice o energetskoj efikasnosti za 450 učenika

V. K.
Federalno ministarstvo prostornog uređenja u sklopu Projekta energijske efikasnosti za BiH (BEEP) organizovalo je edukativno-zabavnu radionicu za 450 učenika i učenica na kojoj je razgovarano energetskoj efikasnosti.

S ciljem edukacije najmlađih o važnosti energijske efikasnosti, te stvaranju zdravih navika već od djetinjstva, superjunak Beepster posjetio je našu Planetu, tačnije 12 osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine.

"Nakon što je saznao da je Projekat energijske efikasnosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP) nastavio s edukacijama za najmlađe, te svjestan činjenice kako je upravo edukacija mladih umova višestruko korisna investicija znanja i vremena, Beepster se odlučio da osobno razgovara sa djecom i da im ovu temu približi na sebi svojstven način", poručili su iz ministarstva.

U svom superodijelu sa svojom superzabavnom i edukativnom opremom sa učenicima petih i šestih razreda razgovarao je o važnosti očuvanja energije i prirode.

"Učenici su lako usvojili znanje sa radionica te su sa sueprjunakom aktivno učestvovali u diskusiji. Radionica je učinjena zanimljivijom tako što je superheroj prikazao putem 'tajnog oružja' učenicima kroz primjere, kako da nauče razlikovati efikasna od neefikasnih ponašanja, te termovizijsku kameru koja ilustrira bespotrebno trošenje energije kod aparata priključenih na sistem električne energije", zaključili su iz Federalnog ministarstvo prostornog uređenja