Postignut dogovor
0

TV1 od subote i u ponudi HS-a

Piše: N. Jamaković
Kablovski operater HS će u subotu u 10 sati napokon uvrstiti TV1 u svoj sistem, potvrdio je za Sarajevo-x.com većinski vlasnik HS-a Enes Hajdarević, kazavši da je postigao dogovor s predsjednikom uprave TV1, Alijom Behramom.

"Na ovaj način ćemo i prije dogovorenog roka ispuniti naše obećanje prema TV1, budući da smo bili postigli dogovor prema kojem bismo ih uvrstili u naš sistem od 20. do 24. septembra.

Bitno je naglasiti da su izglađeni nesporazumi i da je Behram prihvatio činjenicu da nije bilo nikakvih opstrukcija s naše strane, te da dosad nismo imali TV1 isključivo jer nismo imali tehničke uvjete za to", kazao nam je Hajdarević.

On je dodao i kako će ponuda kablovskog operatera HS do kraja sedmice, uz TV1, biti bogatija za još tri kanala - Arenu Sport, TV 1000 i TV Istočno Sarajevo.

Predsjednik uprave TV1, Alija Behram, je u izjavi za Sarajevo-x.com naveo:

"HS nas je obavijestio da je spreman prihvatiti signal TV1 i emitirati ga u punom kapacitetu, počev od subote u 10 sati. Želimo vjerovati da će se to i dogoditi, nakon čega bismo sa HS-om, baš kao i sa svim drugim operaterima dosad, potpisali odgovarajući ugovor".