Razgovor urodio plodom
0

Tuzlanski taksisti okončali štrajk, Imamović obećao pomoć

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Četrnaest samostalnih taksista iz Tuzle, koji taksiraju u Lukavcu i Kalesiji, u utorak uvečer su okončali štrajk glađu ispred zgrade Općine Tuzla. Epilog je to razgovora sa načelnikom Općine Tuzla Jasminom Imamovićem, koji je, prema tvrdnjama taksista, obećao pomoć u rješavanju njihovih problema.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Podsjetimo, samostalni taksisti stupili su u štrajk glađu zbog nelegalne dodjele taksi stajališta i činjenice da im je izmjenama Zakona o cestama TK ugrožena sigurnost.

"Obećano nam je da će u narednom periodu biti riješeno pitanje taksi stajališta na lokacijama u gradu. Vidjet ćemo hoće li biti prekinuta stara praksa da se stajališta dodjeljuju prekoreda. Godinama smo o tim malverzacijama šutjeli, ali više nećemo", izjavio je Jasmin Jusić jedan od štrajkača.

Načelnik Jasmin Imamović je uspio pronaći zajednički jezik sa štrajkačima nakon što su njegovi pomoćnici dva dana ignorisali zahtjeve taksista i njihov štrajk glađu. Taksisti koji su bili u štrajku očekuju da će on dato obećanje pretočiti u djelo.