BiH
0

Tuzlanski SGV protivi se politici Milorada Dodika

FENA
Srpsko građansko vijeće (SGV) 1993 Tuzlanskoga kantona oglasilo se priopćenjem za javnost u kojem navodi, kako građani srpske nacionalnosti okupljeni u SGV 1993 dižu svoj glas protiv "destruktivne i razbojničke" politike premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

"Činimo to na isti način kao što smo u proteklom ratu rekli ne Radovanu Karadžiću i paljanskoj SDS-ovskoj bulumenti jer u pogledu negiranja BiH gotovo da se može staviti znak jednakosti između Karadžićeve i Dodikove politike i retorike", ističe se u priopćenju.

SGV dalje navodi kako pod plastom socijaldemokracije Milorad Dodik priprema tlo za nacionalsocijalizam. Zabrinjava činjenica da Milorad Dodik nesmotreno razbija Daytonsku BiH naočigled brojnih faktora međunarodne zajednice.

"Postavljamo pitanje visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku i članovima Vijeća za implementaciju mira u BiH zašto se protiv Milorada Dodika ne primijene bonske ovlasti i ovaj generator nemira u BiH ukloni sa političke scene. Što još treba da učini Milorad Dodik u pogledu udaljavanja BiH od Europe, pa da ga stignu zaslužene sankcije", pitaju se u SGV-u 1993.