{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Tuzlanski prijevoznici prijete da neće voziti djecu u školu

S
20.12.2011. u 13:30
0
13
Tuzlanski prijevoznici prijete da neće voziti djecu u školu
0
Prijevoznici na području Tuzlanskog kantona, nezadovoljni radom Vlade TK i Kantonalnih inspekcija, danas su pet do dvanaest organizovali proteste upozorenja zbog nelegalnog rada u ovoj djelatnosti.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Protesti su organizovani tako što je dvadeset autobusa krenulo iz baze u Bukinju, a potom su se kretali južnom i sjevernom saobraćajnicom te su se ponovo vratili na polazišnu tačku.

"Sa ovim problemom se suočavamo 15 godina. Ranije vlade TK ga nisu uspjele riješiti, a aktuelna Vlada TK je uspjela u ovih deset mjeseci usvojiti Zakon o cestovnom prometu i određene pravilnike. Međutim, zakon i pravilnici se ne poštuju", kaže potpredsjednik Samostalnog sindikata saobraćaja i veza u BiH Sead Trgovčević.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Pretpostavlja se kako se na području Tuzlanskog kantona oko 1.000 ljudi bavi nelegalnim prijevozom putnika. Najteža situacija je na području Tuzle, Banovića i Živinica.

"Naše obaveze prema državi redovno izmirujemo. Međutim, osobe koje se bave "divljim" prijevozom nama nanose nemjerljivu štetu. Ovakve se stvari više ne mogu tolerisati, a od Vlade TK tražimo da izvrši pritisak na Kantonanu inspekciju kako bi se krenulo u akciju uklanjanja nelegalnih prijevoznika", kaže Trgovčević.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Predsjednik Sindikata saobraćaja i veza u BiH Bejto Kačar kaže kako će se čekati na reakciju Vlade Tuzlanskog kantona. Ako do nje ne dođe, prijevoznici će početi radikalnije mjere.

"Ako se ogluše o naše zahtjeve, prvog dana drugog polugodišta djeca neće ići u školu, jer ih mi nećemo voziti. Najvjerovatnije će takva radikalna akcija ići na području cijele Federacije BiH. Trajat će dan, a možda i više, u ovisnosti o tome koliko će nas ozbiljno shvatiti", kaže predsjednik Sindikata Bejto Kačar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: