BiH
0

Tuzlanski list proglasio Nedžada Brankovića osobom godine

FENA
Na sinoćnjoj svečanosti održanoj u kristalnoj dvorani Hotela "Tuzla", a u povodu prve obljetnice izlaženja Tuzlanskog lista, premijeru Federacije BiH Nedžadu Brankoviću uručena je plaketa za osobu godine.

Plaketu je Brankoviću uručio direktor i vlasnik prve tuzlanske dnevne novine Vahid Ibrišimović.

Branković je tom prigodom istaknuo da je bio iznenađen kada je primio vijest da je izabran za osobu godine.

Najavio je da će uskoro početi radovi na cesti kod Šićkog Broda i dodao kako je zadovoljan što se Tuzla "probija cestom u svijet".

Branković je za osobu godine izabran prema odluci Redakcijskog kolegija Tuzlanskog lista, a na temelju razmatranja i analize ukupnih rezultata u 2007. godini.

Osim federalnom premijeru, plakete su uručene i osobama koje su dala doprinos u raznim sferama života. Načelnik Tuzle Jasmin Imamović dobio je plaketu za načelnika godine, direktor UKC-a Nedret Mujkanović za poseban doprinos u razvoju zdravstva, a direktor Rudnika mrkog ugljena Banovići Munever Čergić za gospodarstvenika godine.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Mirsad Ðapo dobio je plaketu za poseban doprinos u kreiranju poslovnog ambijenta u Brčko Distriktu, a direktor Turističke zajednice TK Almazaga Čatović za promotora, odnosno za doprinos u razvoju turizma.

Specijalne plakete za doprinos u borbi za ostvarivanje državotvornosti BiH dobili su dr. Mirko Pejanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Posebnu zahvalnicu primio je prvi glavni i odgovorni urednik Tuzlanskog lista Zvonimir Banović, dok je plaketu za novinara godine Tuzlanskog lista dobila Emina Kuduzović.

Na sinoćnjoj svečanosti priopćeni su dobitnici nagrada za kratku priču "Tihomir Lešić". Na natječaj je pristiglo 50 priča, a prema odluci žirija prva nagrada pripala je Ekremu Fajiću iz Banovića za priču "Slovo o tetku". Druga nagrada pripala je Almiru Aliću iz Tuzle za priču "Johen Doe", a treća Selmi Kopić iz Tuzle za "Crtice iz mahale". Nagrade je uručila Azra Lešić, supruga preminulog tuzlanskog novinarstva Tihomira Lešića čije ime i nosi nagrada Tuzlanskog lista.