|

"Tuzlanski list" izabrao premijera Brankovića za osobu godine

"Tuzlanski list" izabrao premijera Brankovića za osobu godine
0
F
FENA
26.12.2007. u 13:03
0
komentara
0

dijeljenja
"Tuzlanski list" izabrao premijera Brankovića za osobu godine
U povodu prve godišnjice, "Tuzlanski list" izabrao je premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića za osobu godine. Branković je izabran prema odluci Redakcijskog kolegija, a na temelju razmatranja i analize ukupnih rezultata u 2007. godini.
"Prije svega, uvažavajući njegovu istrajnost na uvođenju regularnosti u procesu privatizacije velikih sustava i slijedeći pozitivne zakonske propise. To se odnosi na mostarski 'Aluminij', sarajevski 'Energoinvest', te traženje efikasnijeg i transparentnijeg načina prodaje BH Telekoma, a nadasve, čvrstim potezima kroz konkretizaciju i osiguranje sredstava za izgradnju i rekonstrukciju putova od Tuzle i Tuzlanskog kantona, kao najmnogoljudnije regije, prema Sarajevu i Orašju", smatraju u Redakcijskom kolegiju.

Također, premijer Branković, kako navodi Redakcijski kolegij, povukao je energične poteze u Direkciji robnih rezervi, a vezano za aferu jestivog ulja. Na temelju toga Redakcijski kolegij Tuzlanskog lista smatra da je premijer Branković, u usporedbi s ostalih 12 premijera u BiH, najkvalitetnije obavljao svoju dužnost.

Plaketa za premijera godine Brankoviću će biti uručena na svečanosti u Tuzli 24. siječnja 2008. godine, kada će biti uručena i priznanja zaslužnim pojedincima, gospodarskim subjektima i institucijama koji su dali svoj doprinos razvoju tog lista.

"Tuzlanski list" prva je dnevna novina u Tuzli i tuzlanskoj regiji koja već ima svoje čitatelje na cijelom prostoru Federacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.