|

Tuzlanski DF poručio SDP-u: Vratite nam sve nezakonito oduzete pozicije

Tuzlanski DF poručio SDP-u: Vratite nam sve nezakonito oduzete pozicije
142
A. D.
2.11.2019. u 19:10
25
komentara
142

dijeljenja
Tuzlanski DF poručio SDP-u: Vratite nam sve nezakonito oduzete pozicije
Nakon što je danas tuzlanski SDP pozvao Aleksandra Vujadinovića da podnese ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća jer je istupio iz te stranke i pristupio Socijaldemokratama BiH koje predvodi Enver Bijedić, oglasio se i tuzlanski ogranak DF-a.
Istaknuli su da ne žele ostati nijemi "na maliciozno saopštenje SDP-a Tuzla povodom prelaska vijećnika Aleksandra Vujadinovića iz SDP-a u stranku Socijaldemokrati BiH, a kojim od njega traže da podnese ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla i vrati mandat SDP-u".

"Optužujete Aleksandra Vujadinovića da nije mogao odoljeti ponudama iz stranke Socijaldemokrati BiH pa vas pitamo kojim to ponudama sa vaše strane nisu mogli da odole bivši vijećnici Demokratske fronte Salibegović Nedim i Ćehajić Amela. Poštovana gospodo iz SDP-a, kako ste onda dozvolili da bivši vijećnici Demokratske fronte Tuzla zadrže svoje mandate vijećnika, ili su to neki viši interesi kojima ste ih 'kupili'", navode iz DF-a.

Dalje navode da kako bi što veću štetu nanijeli Demokratskoj fronti, SDP čak ide korak dalje.

"Ne poštujući izborni legitimitet i volju građana koji su svoje povjerenje dali Demokratskoj fronti, uz zajedničko djelovanje sa vijećnicom Amelom Ćehajić protivno Poslovniku o radu Gradskog vijeća Tuzla smjenjujete članove savjeta Mjesnih zajednica i komisija pri Gradskom vijeću Tuzla koji dolaze iz Demokratske fronte, a imenovani su prema ostvarenim izbornim rezultatima stranke na izborima 2016.godine. Ovim putem javno pozivamo SDP Tuzla da vrati sve nezakonito oduzete pozicije Demokratskoj fronti", saopćili su.



Ukoliko se rukovodstvo SDP-a, poručili su, nastavi oglušavati na pozive i zahtjeve iz DF-a, rukovodstvo Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla će biti primorano podnijeti krivične prijave protiv svih odgovornih osoba.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...