Podržavaju izmjene zakona
0

Tuzlanski borci o podjeli javnih prihoda: Branioci BiH moraju vrijediti isto u svim kantonima

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK podržala je izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, kazavši da su one opravdane, realne i korektne. Kako su naveli, branioci BiH moraju vrijediti isto u svim kantonima, što trenutno nije slučaj.

Iz ove koordinacije navode da su izmjene zakona smjer kojim treba ići, uz pravedniju raspodjelu javnih prihoda te ravnomjeran regionalni ekonomski razvoj na prostoru cijele Federacije Bosne i Hercegovine.

To bi, naglasili su, popravilo životne uslove koji su znatno lošiji u nekim oblastima naše države, a time bi građani svih kantona imali približno isti standard i uslove života.

"Smatramo da će ove izmjene doprinijeti tome da pripadnici Armije RBiH imaju približno ista prava. Smatramo da borci, branioci države, treba da isto vrijede u svim kantonima i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Zato pozivamo one koji se protive i negoduju da razumiju da ovakva preraspodjela može imati samo pozitivan pravac, jer smo se za takvu, ravnopravnu, državu borili zajedno širom njenih granica", istaknuli su iz Koordinacije boračkih saveza i organizacija TK.

Kako kažu, borci najčasnije armije i pripadnici boračke populacije, kako u ratu tako i danas, vole glavni grad svoje domovine jer su za njega mnogi dali svoje živote i dijelove tijela, ali isto tako vole i čuvaju svoje granice, bedeme koje moraju pod svaku cijenu čuvati i graditi kao stub i temelj opstanaka države Bosne i Hercegovine.

Od delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH na kraju su zatražili da daju podršku jučer predloženim izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda