{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlanska Behram-begova medresa iškolovala 338. generaciju maturanata

13.5.2014. u 19:51
180
127
Tuzlanska Behram-begova medresa iškolovala 338. generaciju maturanata
180
Behram-begova medresa u Tuzli iškolovala je 338. generaciju maturanata, koji su večeras tradicionalnom šetnjom počeli sa obilježavanjem završetka školovanja u ovoj uzornoj ustanovi.
Maturantice i maturanti, njih 130, krenuli su iz Behram-begove medrese u naselju Irac, a potom su obišli portal na Skveru koji je jedini “preživio” rušenje stare zgrade medrese, Kapiju gdje su proučili Fatihu ubijenoj tuzlanskoj mladosti 25. maja 1995. godine, a šetnja je okončana u avliji Džindićke džamije.

Učenici medrese koji su uspješno okončali srednjoškolsko obrazovanje svojim mlađim kolegama iz trećih razreda ostavili su emanet čuvanja i vođenja škole.

Inače, u subotu će se u BKC-u održati svečana akademija, a u holu škole organizovat će se i matursko sijelo.

Tuzlanska medresa je u vrednovanju škola koje je realizovao Pedagoški zavod TK zauzela prvo mjesto u minuloj školskoj godinu, odnosno u posljednjih sedam godina Behram – begova medresa je pet puta bila prvoplasirana, a u dva navrata drugoplasirana.

Pedagoški zavod TK vrednuje ostvarene uspjehe učenika, školske resurse, vanškolske aktivnosti..., a tuzlanski polaznici medrese marljivim radom i učenjem svojoj školi su obezbjedili vrijedna priznanja.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: