{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlanka Alma Zadić: Moj ulazak u austrijski parlament važan je i za ljude iz BiH

18.10.2017. u 22:59
638
128
Tuzlanka Alma Zadić: Moj ulazak u austrijski parlament važan je i za ljude iz BiH
638
 
Alma Zadić, članica liste PILZ, koja je ove godine na izborima u Austriji prešla izborni prag i ušla u austrijski parlament, prva je osoba sa prostora Balkana koja je ušla u zakonodavnu vlast Austrije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ona je za Al Jazeeru ispričala da je sa roditeljima iz Tuzle izbjegla u Beč 1994. godine te da je završila pravni fakultet u Austriji, a potom studirala u New Yorku na Columbia University.

Kad se vratila iz Amerike, sedam godina je radila kao advokat, a politički se angažovala prije samo dva mjeseca, priznala je Alma.

"Smatram da sa svojim iskustvom mogu doprinijeti promjenama u Austriji", poručila je i primijetila: "Zadnjih mjeseci mržnja u Austriji je porasla, puno se radilo protiv stranaca, migranata, izbjeglica. Mislim da je vrijeme da se borimo protiv te mržnje i da tome mogu doprinijeti".

Alma je kazala da je njen ulazak u parlament važan ne samo njoj, nego i svim ljudima koji su došli u Austriju, koji nisu rođeni u toj zemlji, ali i ljudima iz BiH i sa područja bivše Jugoslavije.

"Austrija je pokazala da se u njoj može uspjeti i ako tu niste rođeni i da ne morate biti u političkim sferama, imati nekoga ko vas gura da biste uspjeli i došli do parlamenta i drugih pozicija", istakla je 33-godišnja Zadić za Al Jazeeru Balkans.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: