BiH
56

Tuzlaci uz Amela Ćurića i spektakularan vatromet dočekali 2017. godinu

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Blizu pet hiljada građana Tuzle u 2017. godinu odlučilo je ući na Trgu Slobode u ovom gradu na kojem je uz bogat program upriličen javni doček Nove godine na otvorenom.

Prisutne su u najluđoj noći zabavljali Retro bend, pjevači Muhamed Nalić Hame i Ekrem Hadžić Soso te Tuzlanski tamburaši.

Kao zvijezda večeri se 20 minuta prije ponoći pojavio popularni bh. pjevač Amel Ćurić u pratnji Full House benda, a koji je svojim interpretacijama već uzavrelu atmosferu doveo do usijanja.

Nakon što su se kazaljke na satu poklopile Tuzlaci su u novo ljeto ušli uz Ćurića i spektakularan desetominutni vatromet koji je obasjao nebo iznad grada.

Doček nove, 2017. godine na tuzlanskom Trgu slobode upotpunio je i novogodišnji bazar "Zimska čarolija" koji je ponudio pregršt tradicionalnih proizvoda, rukotvorina i tipičnih gastro proizvoda.

Kao orgaizatori javnog dočeka Nove godine potpisali su se Udruženje samostalnih privrednika i Gradska uprava Tuzle.

Cijelokupna zabava je protekla bez incidenata, a za sigurnost su bili zaduženi policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

S druge strane, oni koji nisu željeli posljednju decembarsku noć provesti na Trgu Slobode u Tuzli, dobru zabavu su potražili u lokalnim ugostiteljskim objektima koji su i ovaj put imali šaroliku ponudu za sve generacije.

Ipak, najveći broj Tuzlaka novu, 2017. godinu odlučio je dočekati u kućnom ambijentu i uz drage osobe, a tek rijetki zaputili su se na destinacije izvan Tuzle, ali i BiH.