|

Tuzlaci se večeras okupljaju na Sonom trgu: Tražimo pravdu za svu našu ubijenu djecu

Tuzlaci se večeras okupljaju na Sonom trgu: Tražimo pravdu za svu našu ubijenu djecu
1
Piše: M. N.
10.1.2019. u 10:18
48
komentara
1

dijeljenja
Tuzlaci se večeras okupljaju na Sonom trgu: Tražimo pravdu za svu našu ubijenu djecu Foto: Arhiv/Klix.ba
Na Sonom trgu u Tuzli večeras u 18 sati bit će održano okupljanje građana pod nazivom "Pravda za Davida i Dženana".
Navodi se kako je riječ o spontanom okupljanju bez organizatora u znak podrške i solidarnosti za roditelje Davida Dragičevića Davora i Suzanu, ali i za ostale članove grupe Pravda za Davida koji se nesebično i dostojanstveno bore za istinu na ulicama Banje Luke.

"Pokažimo da smo ljudi, prije svega. Vrijeme je da se zlu stane ukraj. Tražimo pravdu za svu našu ubijenu djecu", stoji u pozivu.

Građani Banje Luke okupljali su se 280 dana svaki dan na Trgu Krajine tražeći istinu i pravdu za stradalog Davida Dragičevića. Nakon što su otjerani s trga pred Novu godinu, građani svaki dan u 18 sati pale svijeće i mole se za Davida u Sabornoj crkvi Hrista Spasitelja.

Veliki broj aktivista grupe Pravda za Davida je privođen, neki od njih i više puta, a na teret im se stavljaju različita krivična djela, od narušavanja javnog reda i mira, sprečavanja policijskih službenika da obavljaju poslove sigurnosti pa do prisluškivanja. Davor Dragičević je nestao 30. decembra, a oglasio se tek 7. januara kako bi dokazao da je živ. Ne zna se gdje je, a MUP RS traga za njim.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...