Punktovi za prvu dozu
0

Tuzlaci se protiv korone za vikend mogu vakcinisati u Bingo City Centru

A. K.
Bingo City Centar u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Bingo City Centar u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Tuzlanski kanton još uvijek se nalazi daleko od kolektivnog imuniteta stečenog vakcinacijom, a kako bi se broj imuniziranih podigao na veći nivo, u predstojeći danima vikenda u Bingo City Centru u Tuzli građani će moći primiti prvu dozu vakcine.

Kako su naveli iz Doma zdravlja u Tuzli, želeći da građanima omoguće što lakšu dostupnost vakcine protiv Covida-19, u predstojećim danima vikenda, 21. i 22. novembra ove godine, u prostorijama Bingo City Centra u tom gradu će biti postavljena dva vakcinalna punkta.

"Vakcinalni punktovi će biti na raspolaganju svim građanima isključivo za davanje prve doze, a u skladu s raspoloživim vakcinama. Radno vrijeme vakcinalnih punktova je od 9 do 19 sati", naveli su iz Doma zdravlja u Tuzli.

Na području Tuzlanskog kantona do sada je aplicirano 200.110 doza vakcina, od čega je 107.311 osoba vakcinisano prvom dozom, 92.626 osoba vakcinisano je objema dozama, dok su 173 osobe primile i treću dozu.

U ovom kantonu situacija je posebno zabrinjavajuća zbog nekontrolisanog širenja virusa, a bolnički kapaciteti se kontinuirano pune.

U protekla tri i po mjeseca nakon infekcije preminulo je čak 316 osoba, od kojih 90 posto nije bilo vakcinisano. Upravo zbog toga nadležni kontinuirano ukazuju na značaj vakcinacije.