{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlaci predlažu sajam razmjene školskih udžbenika

29.8.2012. u 12:27
1
1
Tuzlaci predlažu sajam razmjene školskih udžbenika
1
Tuzlaci predlažu sajam razmjene školskih udžbenika
Početak nove školske godine za većinu roditelja predstavlja dodatni finansijski teret, koji prema nekim procjenama iznosi blizu 300 KM. Stoga Tuzlanska alternativa predlaže kako pomoći roditeljima i učenicima da se lakše pripreme za nastavu.
Cijena nabavke školskih udžbenika i školskog materijala iz godine u godinu je skuplja, a situaciju dodatno otežavaju nesuglasice nadležnih u obrazovnom sistemu u vezi sa udžbenicima koji će se koristiti u predstojećoj školskoj godini.

"S obzirom na to da je u toku Sajam knjiga na otvorenom, predlažemo da odgovorne opštinske službe nakon završetka sajma, ponude i iskoriste organizaciju i infrastrukturu za sajam razmjene školskih udžbenika, ili na drugi način osiguraju lokaciju i sredstva za takav sajam. Sigurni smo da bi većina roditelja i učenika Tuzle pozdravila ovakav događaj i iskoristila priliku da na jednom mjestu završi nabavku udžbenika putem razmjene i tako znatno umanji troškove spremanja za početak školske godine", navode inicijatori akcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: