{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlaci ponovo učestvuju u obaranju Ginisovog rekorda

F
23.2.2013. u 16:07
0
32
Tuzlaci ponovo učestvuju u obaranju Ginisovog rekorda
0
Rotary Club Tuzla '99 i Rotaract Club Tuzla '99, u saradnji sa Rotary International organizirali su danas u Tuzli obaranje Ginisovog rekorda u najmasovnijem plivačkom poduhvatu pod nazivom "Rotary Global Swimarathon 2013“.
"Ovo je naše drugo učešće u obaranju Ginisovog rekorda. Ove godine planiramo da ostvarimo još bolji rezultat i još veći broj učesnika, te na taj način potvrdimo naše značajno mjesto i doprinos u borbi protiv poliomijelitisa u svijetu ", izjavio je predsjednik Rotaray Cluba Tuzla '99 Edin Osmanbegović.

Izrazio je zadovoljstvo što je Rotary International omogućio svim klubovima svijeta da se na ovaj način ujedine u borbi protiv poliomijelitisa u svijetu.

Prvo učešće Rotary Cluba Tuzla ’99 i Rotaract Club Tuzla ’99 bilo je 2012. godine, gdje su svojim učešćem ostvarili zapažen rezultat u svijetu što je i zabilježeno u oficijelnom izvještaju Rotary Internationala.

Prijavljeni učesnici koji su postali dio borbe na način da isplivaju 100 metara će dobiti certifikat o učešću. Rotary i Rotaract Clubovi Tuzla ’99 će poslati izvještaj Rotary Internationalu, gdje se sabira ukupan broj isplivanih kilometara tokom dana u cijelom svijetu, te utvrđuje da li je rekord oboren.

Obaranje Ginisovog rekorda u najmasovnijem plivačkom poduhvatu pod nazivom "Rotary Global Swimarathon 2013“ organizira se širom svijeta kao podrška borbi protiv poliomijelitisa u svijetu i humanitarnog je karaktera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: