BiH
41

Tuzlaci na otvorenom proslavili Božić uz vino, čaj, kolače i zabavu

Piše: A. K.
(Foto: Klix.ba)
Na Trgu Slobode u Tuzli danas je upriličena proslava pravoslavnog Božića na otvorenom. Građani su imali priliku uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu, kuhanom vinu, čaju i božićnim kolačima koje su pripremile vrijedne ruke članica Kola srpskih sestara "Kosovka djevojka".

Kao organizator današnje proslave praznika kojim se obilježava rođenje Isusa Hrista potpisuje se Udruženje samostalnih obrtnika uz finansijsku potporu Gradske uprave Tuzle.

Prema riječima sekretarke Udruženja samostalnih obrtnika Tuzle Slađane Jovičić, današnja aktivnost upriličena je pod okriljem bazara "Zimska čarolija", a koji će zvanično biti zatvoren sutra.

"Mi smo u okviru 'Zimske čarolije' obilježili katolički Božić, Dječiju novu godinu, dočekali novu 2017., a danas smo pripremili bogat program i u povodu pravoslavnog Božića. Naš interes je da udovoljimo svim građanima koji su zaslužili da obilježimo njihove blagdane", izjavila je Jovičić.

Zabavu na otvorenom koja je i pored prilično niskih temperatura zraka privukla građane na Trg Slobode, obogatili su i nastupi Folklornog ansambla Panonija, orkestra Balsika, kao i članovi Organizacije Osmijeh za osmijeh koji su uz pratnju klovnova izveli dječiju božićnu predstavu.

"Dobro je da nas vjerski praznici vežu jer to doprinosi bogatstvu različitosti Tuzle i bogatstvu različitosti Bosne i Hercegovine", poručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.