BiH
27

Tuzla za Novu godinu: Nema javnog dočeka, gradom dominiraju folkeri

Piše: D. Brkić
Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Tuzli ni u ovoj novogodišnjoj noći neće biti organizovanog dočeka.

Lani je organizovan doček na otvorenom ispred Muzičke škole, ali je ta manifestacija privukla simboličan broj građana. Ipak, građani Tuzle su se s pravom nadali da će 2014. godinu dočekati na nekom od trgova, ali se od organizacije novogodišnje zabave odustalo, kako je navedeno, zbog nedostatka finansija i činjenice da će budžet Općine Tuzla u 2014. godini biti manji za 10 miliona KM.

Kada je riječ o restoranima i klubovima u Tuzli i bližoj okolini, folkeri su ti koji će građane Tuzle uvesti u novo ljeto.

Najposjećenija fešta u novogodišnjoj noći je ona koja se organizuje u KSC Mejdan. Na kraju 2013. godine posjetioce koji plate ulaznicu od 25 KM i sa sobom ponesu iće i piće zabavljat će "kraljica balkanske žurke" Donna Ares s bendom.

U klubu Viva, koji egzistira u hotelu Tuzla, nastupaju "Farmerka" Katarina Grujić i Miloš Brkić. Ulaznica je 10 KM, ulaznica i rezervacija 20, a VIP ulaznica 30 KM. Pedesetak metara dalje u Crvenom salonu hotela Tuzla trebala bi nastupiti Aysela, a u Kristalnoj sali Nesko Delibegović i Lejla Bajrami po cijeni od 75 KM.

U novootvorenom Salt klubu, bivša Roma, nastupa Igor Vukojević, a cijena ulaznice je 10 KM, dok u motelu Royal nastupaju Miko, Semir i Nedo bend a cijena ulaznice je 80 KM. U motelu Rudar nastupa bend Step, ulaznica je 60 KM.

U hotelu Tehnograd tradicionalnu nastupa Merima Džafić, a ovoga puta s njom će u društvu biti Nedim i Bolero bend. Cijena ulaznice je 55 KM. Jasmin Malkočević je tradicionalno u restoranu Tenis, dok se privatne zabave organizuju i u drugim klubovima i caffe-barovima.

Na obalama jezera Modrac, u restoranu Plaža, u cijenu od 100 KM uključena je neograničena konzumacija pića, a goste zabavlja Asim Bajrić i Coloseum bend. U restoranu Robinzon ulaznica se plaća 60 KM, a goste zabavljaju Šerbo i prijatelji.