{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Ugrožen rad kuhinje Zavoda za djecu sa psihofizičkim smetnjama

14.5.2013. u 14:13
51
0
Tuzla: Ugrožen rad kuhinje Zavoda za djecu sa psihofizičkim smetnjama
51
Neusvajanje budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu odražava se i na rad Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihofizičkom i tjelesnom razvoju.
Rad internatske kuhinje, koja opslužuje 40 štićenika iz svih dijelova Tuzlanskog kantona bio je ugrožen, ali je današnja donacija prehrambenih artikala Udruženja građana Puma - Otvoreno srce donekle otklonila taj problem.

“Zahvaljujemo se aktivistima UG Puma - Otvoreno srce na velikodušnoj donaciji. Svi štićenici internata su dobili prigodne paketiće, a internatskoj kuhinji su uručeni prehrambeni artikli, tako da ćemo dosta lakše privesti kraju školsku godinu. Zbog neusvajanja budžeta dospjeli smo u tešku situaciju, ali uvijek ima dobrih ljudi koji priskoče u pomoć”, kaže direktor Zavoda Damir Muratović.

Udruženje građana Puma - Otvoreno srce egzistira nekoliko mjeseci, a već je realizovalo niz humanitarnih projekata.

“Naši aktivisti na terenu obilaze ugrožene porodice, trenutno prikupljamo novčana sredstva za 16 porodica koje nemaju nikakva primanja, a školuju po dvoje ili troje djece. Također, obići ćemo i druge osobe u stanju socijalne potrebe. Vjerujte da ih ima puno”, kaže predsjednik UG Puma - Otvoreno srce Fahrudin Mehinović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: