Sunčano u novembru
145

Tuzla u zlatnim bojama, lijepo vrijeme izmamilo šetače

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Meteorolozi prognoziraju promjenljivo vrijeme u novembru. No, sudeći prema početku mjeseca, vremenske prilike više nalikuju proljeću, nego kalendarskoj sredini jeseni. U Tuzli, izvan gradske vreve, građani uživaju u zlatnim bojama jeseni.

Ljetne bašte još uvijek rade punim kapacitetom, a grad je prepun novopečenih mama i najmlađih stanovnika grada podno Ilinčice. Obnovljeni centralni park, u kojem je postavljen spomenik kralju Tvrtku I, postaje omiljeno mjesto za okupljanje Tuzlaka svih generacija. Kroz park prolaze i oni koji su u nedostatku vremena, kroz hitri hod uživaju u čarima prirode i predivnom koloritu jeseni.

"Meni je svako godišnje doba veoma lijepo i drago. Svaki sam dan na ulici, na istom mjestu, u srcu tuzlanske čaršije. Ovi jesenji dani su mi jedni od najljepših u životu. Iskreno rečeno baš uživam", rekao nam je Suvad Šabanović, prodavač originalnih nosača zvuka na tuzlanskom korzu.

Prijepodnevna i popodnevna kafica pije se u najpopularnijim tulanskim cafe barovima, Oscaru, Desperadosu, City Pubu, Slobodi, Centralu, Baroku... Građani očekuju da trenutne vremenske prilike potraju još koji dan, a poslije šta Bog da.