Šetnja kroz grad soli
273

Tuzla u prazničnom ruhu: Zasjale ukrasne lampice, "Zimska čarolija" 7. decembra

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Praznične lampice zasjale su na gradskim ulicama u Tuzli, a u narednim danima se očekuje postavljanje i jelke na Trgu slobode. Centralni dio Tuzle već se nalazi u prazničnom ruhu, a prethodnih dana zaposlenici nadležnih službi postavljali su dekorativne lampice na nekoliko lokacija u ovom gradu.

Ekipa portala Klix.ba večeras je prošetala centrom Tuzle u kojem je kao i ranijih godina Trg slobode ukrašen posebnim dekorativnim lampicama koje su postavljene na stubove rasvjete.

Na ukrasnim sajlama između zgrada u Gradskoj ulici postavljene su ukrasne svijetleće dekoracije, a slične se nalaze i na tuzlanskom Korzu.

Dosad je ukrašen i dio sjeverne saobraćajnice u neposrednoj blizini slanih jezera, a praznične lampice uključene su i na mostu koji spaja kompleks Pannonica i gradski park.

U praznično ruho ogrnut je i dio kompleksa Panonskih jezera u kojem je ove godine smješteno klizalište, a u narednim danima će na Trgu slobode biti postavljena i velika jelka.

U toku su pripreme i za Zimsku čaroliju koja će biti održana od 7. decembra do 8. januara, a svim posjetiteljima ponudit će veliki broj sadržaja uz bogatu ponudu suvenira, hrane i pića.

Trg slobode će ove godine u cijelosti biti pretvoren u zimski grad, a u okviru istoimene manifestacije 8. decembra nastupit će Jasmin Stavros, dok će se 10. decembra publici predstaviti Goca Tržan.

Nastup Al Dina najavljen je za 11. decembar, a Lene Kovačević pet dana kasnije.

Kao što smo već i pisali, Tuzlaci će u novu, 2019. godinu ući uz popularnu grupu Plavi orkestar, a prema trenutno dostupnim informacijama novogodišnje druženje obogatit će i nastup FMJAM-a.