BiH
0

Tuzla: U nedjelju 13. godišnjica masakra u centru grada

FENA
Tuzla
Tuzla
Udruženje građana "Front" podsjetilo je u subotu domaću i međunarodnu javnost da će u nedjelju 25. maja biti navršeno 13 godina od masakra u centru Tuzle, kada je od zločinačke granate stradao 71 mladi život.

U saopćenju "Fronta" iz Tuzle upozorava se da će ova godišnjica biti obilježena u državi u kojoj se baštini tradicija zločinaca koji su počinili pomenuti masakr te koji legalno i neometano djeluju kroz zločinačke asocijacije poput Ravnogorskog četničkog pokreta.

"Dok se 71 porodica sa bolom prisjeća svojim najmilijih koji su izgubili mladost, zločinci legalno i neometano skrnave uspomenu na žrtve pred očima domaće i međunarodne javnosti, kao i pred očima visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, osobe najzaslužnije za legalizaciju fašizma u srcu antifašističke Evrope", ističe se u saopćenju "Fronta".

"Front" stoga još jednom poziva Lajčaka da posjeti web-stranicu Ravnogorskog četničkog pokreta u BiH, što će biti dovoljan razlog da iskoristi bonske ovlasti i zabrani rad toj zločinačkoj i fašističkoj organizaciji.