{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Takmičenje srednjoškolaca u preduzetništvu

S
12.10.2011. u 16:54
0
1
Tuzla: Takmičenje srednjoškolaca u preduzetništvu
0
Srednjoškolci Elektrotehničke škole Tuzla, Građevinsko-geodetske škole, Behram -begove medrese, Ekonomsko-hemijske škole Lukavac, Mašinske škole Tuzla, Gimnazije Ismet Mujezinović, Gimnazije Lukavac i Srednjoškolskog centra Teočak, sudionici su petog takmičenja srednjoškolaca u preduzetništvu, koje je danas održano u Tuzli.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Prije Tuzle, regionalna takmičenja održana su u Mostaru, Banjoj Luci, Doboju i Bijeljini, a finalna manifestacija bit će održana 31. oktobra u Sarajevu.

Prema riječima projekt menadžera British councila Samira Avdibegovića, takmičenje okuplja oko 300 srednjoškolaca iz cijele BiH, a takmičari iz devet srednjih škola u Tuzli su imali zadatak pisanja esej o temi "Vještine 21. stoljeća za zanimanja u budućnosti". Školske timove sačinjava po pet učenika i supervozor, odnosno profesor iz te škole.


Tokom trajanja regionalnog takmičenja organizovat će se i okrugli stolovi za lokalne poduzetnike i predstavnike zavoda za zapošljavanje o temi "Povećanje produktivnosti i konkurentnosti poslovanja kroz zapošljavanje mladog stručnog kadra".

"Takmiče se izuzetno mladi i kreativni ljudi, koji imaju priliku da svoju inovativnost predstave na virtuelnom takmičenju na kojem će učestvovati njihovi vršnjaci iz skoro 50 zemalja svijeta. Od 14. do 20. novembra je virtuelno takmičenje na kojem će BiH imati, nadam se, svoje dostojanstvene predstavnike", kazao je Samir Avdibegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: