BiH
0

Tuzla: Sindikalni aktivisti SDP-a upozoravaju na socijalne posljedice političke krize u BiH

FENA
Predstavnici Općinskog odbora SDPBiH Tuzla, Forum sindikalnih aktivista oglasio se danas u povodu složene političke situacije u BiH i socijalnim posljedicama koje kriza izaziva.

Namjera im je, kako navode, da barem podstaknu razmišljanje o nužnosti promjene sadašnjeg stanja.

“Čvrsto smo uvjereni da se ono može izmijeniti samo promjenom aktuelnih vlasti koje su prevarile građane i pokazale se nesposobnim za provođenje reformi, koje bi nas trebale izvući iz krize. Pozivamo radnike, penzionere, borce, učenike i studente i posebno sve sindikalne aktiviste da stanu na stranu ugroženih, obespravljenih i nemoćnih i da na taj način pomognu da naša Bosna i Hercegovina konačno krene putem kojim ide sav normalan svijet”, navode sindikalni aktivisti SDP-a Tuzla.

Tvrde da aktuelne vlasti u BiH nisu učinile ništa dobro svojim građanima, osim što neprekidno siju strah i nesigurnost, stalno ugrožavaju njihov životni standard povećavanjem cijena svih životnih namirnica.

“Aktuelne vlasti samo povećavaju broj korisnika javnih kuhinja i općeg siromaštva, povećavaju broj nezaposlenih i na razne druge načine broj ugroženih građana. Broj građana koji žive na granici ili ispod granice siromaštva dostigao je više od 30 posto, a broj nezaposlenih oko pola miliona.

U takvoj situaciji aktuelne bh. vlasti se ponašaju komotno i bezbrižno kao da je sve u najboljem redu”, navode iz sindikalne organizacije tuzlanskog SDP-a.

Forum sindikalnih aktivista/aktivistkinja Općinske organizacije SDPBiH Tuzla traži od aktuelnih bh. vlasti da počnu, ako su sposobni, djelovati u interesu i službi građana koji su ih izabrali, da prestanu donositi neprimjenjive i štetne zakone po građane BiH.