BiH
0

Tuzla: SDP traži smjenu premijera Brankovića

FENA
Općinski odbor SDP-a Tuzla oglasio se priopćenjem za javnost u kojemu traži da Vlada Federacije BiH s premijerom Nedžadom Brankovićem na čelu podnese ostavku.

"Građani Tuzle dočekali su s ogorčenjem i gnušanjem novi val poskupljenja i smatraju da je za to odgovorna aktualna vlast jer nije pravodobno riješila pitanje robnih rezervi životnih namirnica", tvrdi se u priopćenju.

"Slično je i s drugim organima i službama vlasti koje ne poduzimaju osnovne korake i mjere na zaštiti građana. Skladišti se pljesniva pšenica. Dozvoljava se da neki proizvodi enormno poskupljuju. Neki ministri u Vladi Federacije BiH ne drže situaciju u svojim rukama. Obećavaju da će stanje biti znatno bolje kada se usvoji 'Reforma penzionog sistema', što nema veze sa situacijom u kojoj se nalazimo, a ona je takva da je dovela do toga da su građani prestravljeni pred onim što se događa", navodi se u priopćenju.

Iz SDP navode kako se premijer Branković u ovoj situaciji teško snalazi jer ministri u vladi nisu sposobni riješiti probleme s kojima se suočavaju.

"Premijer djeluje naivno. Ne može građanima objasniti pravu situaciju. Nema potrebnih odgovora na osnovna pitanja. Stoga, tražimo da Vlada podnese ostavku", stoji na kraju priopćenja tuzlanskoga Općinskog odbora SDP-a.