BiH
0

Tuzla: "SDP nikada nije bio jači"

FENA
Prema najnovijim istraživanjima SDPBiH nikad nije bio jedinstveniji i jači. Predstavnici Općinskog odbora SDP-a Tuzla navode da ova stranka postaje partija koja se sve više bliži prvom mjestu u FBiH, a značajno jača i u Republici Srpskoj.

''Naši kadrovi Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, Denis Bećirović i drugi, po mišljenju građana zauzimaju prvih deset mjesta, po popularnosti u FBiH, a Željko Komšić i u RS-u'', navode iz tuzlanskog SDP-a.

Socijaldemokratska partija BiH i u Tuzli postaje sve brojnija, jača i odlučnija.

''Samo u zadnjih šest mjeseci dobili smo novih oko 2.000 članova i to pretežno mladih. Očito je da dobro razumijemo i rješavamo probleme naših građana. O tome govore djela, a ne prazne riječi i lažna obećanja. Građani Tuzle naši su jedini i pravi partneri i njima poklanjamo i poklanjat ćemo najveću pažnju. Postigli smo zavidne rezultate u partnerstvu s građanima u svih 40 mjesnih zajednica i to građani dobro znaju i cijene. Sve navedeno mnogo smeta našim protivnicima, koji na svim višim nivoima ništa dobro nisu učinili za građane”, trvde u Općinskom odboru SDP-a Tuzla.

To se, prije svega, kako navode, odnosi na SDA i Stranku za BiH u FBiH, čijim su radom sve nezadovoljniji borci, invalidi, radnici, penzioneri i svi drugi građani.

Socijaldemokratska partija BiH Tuzla neće nikome dozvoliti, a pogotovo onima koji to rade na perfidan i zlonamjeran način, da posvađaju gradonačelnika Tuzle iz SDP-a s predsjednikom OO SDPBiH Tuzla, kao ni s bilo kim u SDP-u.

''Zato im i ovom prilikom poručujemo da je naš kandidat za gradonačelnika Tuzle neupitan. To je član Predsjedništva SDPBiH Jasmin Imamović. Također, ne trebaju se brinuti ni za predsjednika OO SDPBiH Tuzla Fehreta Hrustića, člana Glavnog odbora, jer on ima svoje sigurno mjesto na listi SDP-a, zajedno s drugim kandidatima, na pobjedničkoj listi SDPBiH Tuzla'', poručuju iz tuzlanskog SDP-a.