BiH
0

Tuzla: SDA traži da se slučaj Jurišić preda profesionalnim odvjetnicima

FENA
Tuzla
Tuzla
Tuzlanski Općinski odbor (OO)SDA podsjetio je u današnjem saopštenju za javnost da je 11. januara navršeno osam mjeseci od kako se Ilija Jurišić nalazi u beogradskom zatvoru te da je do danas za njegovu odbranu učinjeno vrlo malo ili nimalo.

Iz OO SDA Tuzla pozivaju nadležne da slučaj Jurišić predaju profesionalcima i pravnim eksperatima, a ne "odvjetnicima sumnjivih biografija" te ističu kako bi, ako se nastavi s dosadašnjom obranom, pozitivan ishod mogao biti upitan, a pravda izigrana.

"Sve što je do sada urađeno za obranu Ilije Jurišića je vrlo upitno, neprofesionalno i diletantsko, što ostavlja dojam da su odvjetnici Stevan Protić i Đorđe Dozet samo magla za oči i gutači novca", stoji u saopštenju iz SDA Tuzle.

Iz SDA Tuzle ističu da dok Jurišić provodi dane u zatvoru, njegovi odvjetnici putuju na relaciji Tuzla-Beograd, a Fondacija "Istina , pravda, pomirenje" troši novac obrane na snimanje filmova, opremanje novih prostorija, pokrivanje putnih troškova i tome slično.

OO SDA Tuzla poziva građane Tuzle i Bosne i Hercegovine da dignu glas i za Iliju Jurišića i zatraže pravi odvjetnički tim, te na taj način zaustave dilentatizam i amaterizam te dodaju da je Ilija Jurišić samo jedan od brojnih građana BiH kojima će se u montiranim procesima suditi u drugim zemljama, samo zato što su branili svoju državu i pravo na život.