{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Putevi prohodni, ekipe rade na uklanjanju posljedica nevremena

15.6.2015. u 09:48
7
32
Tuzla: Putevi prohodni, ekipe rade na uklanjanju posljedica nevremena
7
 
Nakon jučerašnjeg nevremena koje je uz olujni vjetar, grad i prolom oblaka pogodilo širi rejon Tuzle, ekipe JKP Komunalac, Civilne zaštite i drugih nadležnih službi na terenu uklanjaju njegove posljedice.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prema izvještaju Kantonalnog štaba Civilne zaštite u proteklom periodu vatrogasne jedinice imale su tri intervencije na gašenju požara. Jedan od najvećih izazova bio je u živiničkom naselju Golubinjak gdje je od udara groma zapaljen auto-otpad. Pored gustog crnog dima koji se širio naseljem, odjekivale su i detonacije, a živinički vatrogasci uspjeli su požar staviti pod kontrolu, a potom ga i u potpunosti ugasiti.Vatrogasci su još intervenisali u Gradačcu i Gračanici.

U više tuzlanskih naselja građani su prijavili oštećenje krovova, jer je na tim lokalitetima padao grad veličine jajeta. Također, oštećen je i veliki broj privatnih automobila i drugih predmeta u privatnom vlasništvu.

U naseljima Krojčica i Mramor došlo je do plavljena nekoliko stambenih objekata bujičnim vodama, a u nekoliko prigradskih naselja zbog oštećenja niskonaponske mreže došlo je do nestanka električne energije. Ekipe Elektrodistribucije Tuzla su u kratkom vremenskom roku otklonile kvarove i uspostavili normalno snabdjevanje.

U Tuzli na nekoliko najfrekventnijih raskrsnica nakon nevremena semafori nisu bili u funkciji. Uposlenici JKP Saobraćaj i komunikacije otklonili su većinu kvarova, ali nisu uspjeli u funkciju staviti semafore kod zgrade Sodaso (naselje Slatina) i TC Konzum te je zbog toga upućen apel vozačima na dodatni oprez.

Tokom dana očekuje se konačno sumiranje štete na stambenim objektima, automobilima i infrastrukturi, ali i na usjevima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: