{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Prezentirani projekti prevencije ovisnosti

F
19.8.2011. u 17:27
0
0
Tuzla: Prezentirani projekti prevencije ovisnosti
0
Tuzla: Prezentirani projekti prevencije ovisnosti
Tuzla
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona organizovalo je danas sastanak s predstavnicima udruženja čije je projekte podržalo u sklopu Programa prevencije bolesti ovisnosti.
Na sastanku je upriličena kratka prezentacija projekata tih udruženja i ciljanih grupa koje planiraju obuhvatiti realizacijom projekta. Nakon prezentacije uslijedili su dogovori o načinu koordinacije i realizacije planiranih aktivnosti.

"Namjera je Ministarstva da nadzire realizaciju pojedinačnih aktivnosti i projekata u cjelini kako bio krajnji korisnici dobili najveći benifit", riječi su ministra za rad, socijalu politiku i povratak Seada Hasića.

Ove godine od ukupnog iznosa dodijeljenih sredstava dopušteno je da 30 posto bude utrošeno na administrativne i tehničke poslove, a 70 posto sredstava mora biti usmjereno na pomoć krajnim korisnicima.

"Nakon realizacije projekata izvršit ćemo vrednovanje svakog pojedinačnog projekta i na taj način odrediti njihovu svrsishodnost. U skladu s rezultatima vrednovanja nastojat ćemo slijedeće godine snažnije podržati projekte koji budu dali najveći doprinos prevenciji ovisnosti", istaknuo je ministar Hasić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: