BiH
0

Tuzla: Pokret "Revolt" organizira miting upozorenja

FENA
Pokret za mlade "Revolt" organizirat će u subotu, 10. februara u Tuzli miting upozorenja kako bi upozorio vladajuće strukture da odgovornije i brže krenu rješavati probleme u BiH, posebice probleme mladih, a koji su sadržani i u Građanskoj platformi GROZD-a.

Skup će biti samo jedan korak u pokušaju kreiranja aktivnog i energičnog javnog mnijenja koje će budno nadzirati rad vladajućih struktura, a organizirat će se pod parolom "Promatramo vlast".

"Neusvajanje Zakona o visokom obrazovanju u Parlamentu BiH, sporost u provođenju Bolonjske deklaracije, enormno visoka stopa nezaposlenosti samo su neki od pokazatelja neodgovornosti i nesposobnosti domaćih vlasti u proteklom razdoblju", kazao je predsjednik pokreta "Revolt" Gordan Isabegović .

Po njegovim riječima, u demokratskim zemljama vlast služi kao javni servis građanima, a ne kao sredstvo za ostvarivanje privatnih, usko političkih i kriminalnih interesa što je do sada bio slučaj u BiH.

Zato se nadamo odzivu što većeg broja građana i nevladinih organizacija kako bi svi zajedno, na jednom mjestu, demonstrirali spremnost i odlučnost u borbi za dostojanstvo i budućnost u ovoj zemlji, kazao je Isabegović.