{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Petlja Šićki Brod zasjat će punim sjajem

S
26.10.2011. u 17:30
0
38
Tuzla: Petlja Šićki Brod zasjat će punim sjajem
0
Do kraja oktobra bit će okončani radovi na petlji Šićki Brod, koji su počeli u maju prošle godine. Prema riječima Jasmina Devedžića, šefa gradilišta ispred Jata groupa, preostalo je asfaltiranje kraka koji vodi na put ka Orašju, čišćenje gradilišta i postavljanje signalizacije.
"Krak ka Orašju ćemo asfaltirati u toku današnjeg dana, dok će se čišćenje gradilišta i postavljanje signalizacije obavljati van kolovoznih traka i neće utjecati na promet", kaže Devedžić.

Nakon što se asfaltira krak ka Orašju, izvođači radova pristupit će sanaciji dijela puta M-18, u dužini od oko 500 metara i to na dionici od benzinske pumpe do mosta prema Husinu. Završetkom tih radova okončat će se i posao na izgradnji i sanaciji petlje Šićki Brod, koja je bila višedecenijski problem i "rak rana" za sve učesnike u saobraćaju.

Podsjetmo još da je planirana izgradnja dviju traka od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka, čime bi se dodatno rasteretio saobraćaj, a Tuzla dobila primjeren ulazak u grad.

Prema najavama resornog ministra u Vladi F BiH Envera Bijedića, sredstva za tu namjenu trebala bi biti osigurana u narednoj godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: