{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Manifestacija 'HIV realnost' na ulicama grada

S
1.12.2009. u 07:02
0
0
Tuzla: Manifestacija 'HIV realnost' na ulicama grada
0
Tuzla: Manifestacija 'HIV realnost' na ulicama grada
Asocijacija Margina iz Tuzle će i ove godine tradicionalno obilježiti 1. decembar, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Obilježavanje 1. decembra će biti u sklopu obilježavanja Sedmice volonterizma, a jedan od ovogodišnjih partnera Margine je i Univerzitetsko klinički centar Tuzla – Infektivna klinika/Savjetovalište za dobrovoljno, povjerljivo i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV i Hepatitis C.
Ove godine, svjetski slogan 1. Decembra je „HIV: Reality“ („HIV: Realnost“), koji se zapravo veže za prošlogodišnji slogan: „Respect and protect“ („Poštuj i zaštiti“). Podaci do kojih je došla Margina, govore da je nivo znanja opće populacije o HIV-u u Bosni i Hercegovini na veoma niskom nivou, bez obzira na poslednje podatke da je ove godine procenat novih HIV infekcija u svijetu pao za 17%, što je najveći pad infekcije u zadnjih 8 godina.

Ljudi koji poštuju i štite sebe i druge, moraju razumijeti činjenice i realnost o HIV-u u Bosni i Hercegovini. Asocijacija Margina je svjesna značaja i uloge medija u prevenciji infekcija HIV-AIDS-a, jer upravo mediji imaju tu moć da prenesu snažnu poruku o realnosti, stigmi i diskriminaciji osoba koji žive sa HIV-om ili oboljelima od AIDS-a.

Asocijacija Margina posebno za medije organizira Okrugli sto: „Mediji – izvještavanje o HIV/AIDS-u“, koji će se održati danas sa početkom u 10:30 h u prostorijama Doma mladih. Moderator okruglog stola je Maja Okanović, dipl. socijalni pedagog, a predavanje će voditi primarijus dr. Sana Šabović, šef odjela za respiratorne bolesti i AIDS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: