{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Klinici za dječje bolesti uručen EEG aparat

F
20.9.2011. u 18:40
2
0
Tuzla: Klinici za dječje bolesti uručen EEG aparat
2
Tuzla: Klinici za dječje bolesti uručen EEG aparat
Tuzla
Klinici za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla danas je uručen EEG aparat.
Zahvaljujući humanitarnoj akciji, koju su organizirali Trgovački lanac "Bingo" i "Pampers", prikupljena su sredstva za kupovinu spomenutog aparata.

Inače, elektroencefalografija (EEG) je dijagnostička metoda koja na komforan način daje uvid u bioelektričnu aktivnost mozga. U dijagnostičke svrhe može se višekratno ponavljati i na taj način pratiti promjene funkcionalnog stanja živčanog sustva mozga. EEG je potpuno sigurna i bezbolna pretraga koja daje dosta podataka o stanju moždane aktivnosti, kod sumnje na epilepsiju, te kod praćenja i terapije epilepsije, kod upala mozga, ozljeda i tumora mozga, perinatalnih oštečenja, kao i kod praćenja komatoznih stanja, te potvrde moždane smrti.

Humanitarna akcija je provedena u svim "Bingo" objektima širom BiH od 27. svibnja do 27. srpnja ove godine. Kupovinom bilo kojeg "jumbo" pakiranja pelena "Pampers" u Bingu, kupci su donirali 1 konvertibilnu za kupovinu EEG aparata, i tokom dva mjeseca prikupljeno je dovoljno sredstava za kupovinu ovog uređaja, navode iz UKC-a Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: