Kadrovske promjene u Tužilaštvu
0

Tuzla: Gordana Tadić naslijedila Stjepana Ćaćića

Piše: D. Brkić
Gordana Tadić, dugogodišnja tužiteljica u Odsjeku za privredni kriminal i korupciju, imenovana je za zamjenicu glavnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Njen prethodnik Stjepan Ćaćić napustio je Tužilaštvo i dalje će raditi kao advokat.

Riječ je o poziciji koja pripada hrvatskom narodu, na poziciji koja pripada predstavniku srpskog naroda ostaje Dragan Radovanović, dok je glavni tužitelj Šesenam Ćosić, iz reda bošnjačkog naroda.

Podsjetimo kako su se pojavile spekulacije o odlasku tužitelja Ćosića na direktorsku poziciju u KPZ Tuzla, ali za sada taj "transfer" nije realizovan.

Kada je riječ o Gordani Tadić, ona će ubuduće rukovoditi Odjelom 2, u čijem su sastavu Odsjek za krvne, seksualne delikte i drogu i Odsjek za imovinske i saobraćajne delikte.

Anela Garčević, Dalibor Bingas, Ćazim Serhatlić i Dževad Čejvanović preuzeli su dužnost u Kantonalnom tužilaštvu. Garčević, Bingas i Serhatlić radit će u Odsjeku za imovinske i saobraćajne delikte, a Čejvanović u Odsjeku za krvne, seksualne delikte i drogu.