BiH
0

Tuzla: Donorska mreža dobila nalog za deložaciju iz Kliničkog centra

FENA
Predsjednica Donorske mreže u BiH dr. Jasminka Mujkanović izjavila je danas da je Donorska mreža BiH dobila obavijest za deložaciju iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla (UKC).

Kako je kazala dr. Mujkanović ovim činom prekinuto je djelovanje Donorske mreže u Kliničkom centru Tuzla, a informaciju o tome je dobila usmeno, putem telefona, od generalnog direktora.

U obrazloženju obavijesti o deložaciji navodi se da moraju napustiti Klinički centar jer su nevladina organizacija.

Direktor Kliničkog centra dr. Nedret Mujkanović tvrdi da je za ovu informaciju čuo u medijima i da ne zna ništa o deložaciji.

"Ja sam iznenenađen i to prvi put čujem. I ja sam isto tako dobio informaciju danas negdje oko 11.00 sati od našeg predstavnika Pres-službe, kome su se javljali novinari i kazali mu da je faktički uskraćeno gostoprimstvo donorskoj mrezi u UKC-u Tuzla. Vjerujte da o tome znam koliko i vi", kazao je dr. Nedret Mujkanović, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Dr. Mujkanović je dodao da se nedavno razgovaralo o tome da se Donorskoj mreži osigura adekvatan prostor unutar UKC-a Tuzla i da je jedino to istina.

Mediji u Tuzli ali i građani tokom dana nagađaju da je deložacija Donorske mreže iz Kliničkog centra Tuzla uslijedila kao čin osvete, nakon što je dr. Jasminka Mujkanović, inače supruga direktora Kliničkog centra Nedreta Mujkanovića, prijavila MUP-u TK nasilje u porodici.