BiH
0

Tuzla: Demobilizirani borci traže novčane naknade za nezaposlene borce povratnike u RS

FENA
Tuzla
Tuzla
Predsjedništvo Saveza demobiliziranih boraca Tuzlanskog kantona razmatrajući provođenje Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, zatražilo je danas od Ministarstva za boračka pitanja Federacije BiH da iznađe mogućnost i u zakonskim okvirima nezaposlenim borcima povratnicima u Republiku Srpsku osigura pravo na mjesečnu novčanu naknadu.

Predsjedništvo Saveza demobiliziranih boraca TK-a danas je usvojilo i zaključak kojim traži od Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona da svim demobiliziranim borcima koji su podnijeli zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu naknadu izda rješenja, te da naknada za maj 2007. bude isplaćena do kraja juna.

Ukoliko navedeni zahtjevi ne budu ispunjeni, Savez demobiliziranih boraca kako je rečeno na današnjoj pres- konferenciji koristit će sva demokratska sredstva kako bi demobilizirani borci svoja prava i ostvarili.

Predsjedništvo Saveza također je istaklo zadovoljstvo dosadašnjom provedbom Zakona o pravima demobiliziranih boraca na području Tuzlanskog kantona, te saradnjom s resornim kantonalnim ministarstvom.