Od 20. januara
0

Tuzla bez signala kablovske HSnet

FENA
Kablovska televizijska stanica HSnet iz Sarajeva saopćila je da je rukovodstvo kablovskog operatera Elta MT d.o.o. Tuzla prekinulo 20. januara reemitiranje signala stanice HSnet.

Kako je saoćeno iz kablovske TV stanice HSnet, od tada do danas ne prestaju pozivi stanovnika općine Tuzla koji pitaju zašto ne mogu gledati program naše televizije u sistemu ELTA MT d.o.o.

-Smatramo da je ovaj necivilizacijski čin Uprave ELTA MT d.o.o. Tuzla, za koji ne postoji racionalno objašnjenje, proizvod samovolje novoga rukovodstva kablovskog operatera ELTA MT d.o.o. iz Tuzle, navodi HSnet.

Cijeli slučaj su predali Regulatornoj agenciji za komunikacije na uvid i razmatranje radi omogućavanja neometanog rada ove televizijske stanice.

U programu Kablovske televizijske stanice koji se emitira 24 sata u sistemu Kablovske televizije HS d.o.o. Sarajevo, HKBnet d.o.o. Sarajevo i Telekabel d.o.o Zenica, gledaoci mogu gledati vijesti, priloge o najznačajnijim zbivanjima u gradu i šire, reportaže, te brojne druge emisije vlastite i domaće produkcije.

Kablovska televizijska stanica HSnet nosilac je dozvole RAK-a AVM usluga (audiovizuelnih medijskih usluga) od 2008. godine, saopćeno je.