{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: 20 000 pisama i skandalozni zvučni zapis

S
29.1.2008. u 15:30
0
0
Tuzla: 20 000 pisama i skandalozni zvučni zapis
0
Tuzla: 20 000 pisama i skandalozni zvučni zapis
CCI (Centri civilnih inicijativa) u četvrtak 31.01. organiziraju skup u Tuzli na kojem će građani i mediji imati priliku da čuju ekskluzivne audio snimke skandaloznog obrazloženja ministrice Mirzete Hadžić-Suljkić za njenu inicijativu ukidanja prava glasa roditeljima djece osnovnoškolskog uzrasta.
Na štandu koji će biti postavljen na Kapiji u terminu od 11 do 12 sati, CCI će započeti distribuciju 20 000 pisama građanima Tuzlanskog kantona u kojem će ih detaljno upoznati sa pokušajem ministrice Hadžić-Suljkić da oduzme postojeće pravo roditeljima djece osnovnoškolskog uzrasta da neposredno biraju direktora škole u koju idu njihova djeca.

CCI poziva građane i medije da se uključe u „tajnu“ javnu raspravu i izraze svoj jasan stav po ovom pitanju. A uključenje u javnu raspravu je više nego hitno jer ona traje do 08.02.2008. i čista je obmana javnosti ministrice Hadžic-Suljkić, jer je zakazana u periodu školskog raspusta i godišnjih odmora i vodi se bez onih najzainteresiranijih za ovo pitanje, bez onih kojima se želi oduzeti pravo glasa.

U 20 000 pisama, s čijim će uručivanjem CCI krenuti u četvrtak, najprije u Tuzli, a onda u svim drugim općinama TK, razotkrit će se površnost, bahatost i manipulativnost ministrice Hadžić Suljkić i njena sklonost obmanama, ucjenama i uvredama građana, u pokušaju da uzurpira pravo 100.000 građana ovog kantona i izbor direktora škola vrati u stranačke ruke, za potrebe međustranačkih trgovina, kupovine ljudi i nagrađivanja poslušnih i podobnih, a kažnjavanje onih koji to nisu i ne žele biti.

Argumentacijom da izabrani direktori nisu kompetentni, jasno se poručuje građanima biračima da su glupi i nesposobni, i najmanje što se u ovom trenutku mora desiti je da se ministrica javno izvini zbog svog ponašanja i uvreda građanima TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: