BiH
0

Tužiteljstvu BiH podnesena kaznena prijava protiv ministra pravde Italije

FENA
Sveučilišni profesor Ivan Cvitanušić iz Splita, uz podršku Centara za razvoj demokracije iz Splita (CERD), podnio je Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu, zahtjev za uhićenjem i zahtjev za pljenidbu imovine protiv ministra pravde Republike Italije Angelina Alfana zbog "organiziranja Nacističkog suda u Italiji protiv stranaca".

Kako je izjavio za Fenu prof. dr. Ivan Cvitanušić, protiv Republike Italije bit će podnesen zahtjev za isplatom odštete u iznosu od 800 milijuna eura. Dodao je kako će Centar za razvoj demokracije iz Splita uputiti otvoreno pismo u svezi cijelog slučaja i predsjedniku Komisije EU J.M. Barrosu.

Dr. Cvitanušić je pojasnio kako je u Italiji organiziran "Nacistički ratni rasni sud protiv nevinih stranaca radi pljačke privatne imovine“. Po njegovim riječima sud su tajno osnovali suci A. Costanzo i A. Cricchio, državni tužitelj M. L. Golfieri, odvjetnik M. Sarti i državni bilježnik G. Forni.

U izjavi za Fenu predsjednica CERD-a Split Semina Lončar kazala je kako se u slučaju dr. Cvitanušića radi o organiziranom kriminalu, o udruženom zločinačkom pothvatu u kojem su u Italiji sudjelovali sud, javni bilježnik i državni tužitelj uz pomoć Agencija za promet nekretninama.

"Premda je dr. Cvitanušić hrvatski državljanin, hrvatsko pravosuđe nije pokazalo dovoljan interes za taj slučaj“, kazala je Lončar. Ona je dodala kako Centar stoji iz svih kaznenih prijava koje je dr. Cvitanušić podnio, podržava ih te smatra da se takve stvari ne smiju tolerirati.

Po njezinim riječima, ta ista kriminalna skupina je Cvitanušiću, falsificiranim dokumentima na prekršajnom sudu, koji nije mjerodavan za takav postupak, de facto konfiscirala, privatni stan, svu pokretnu imovinu, privatnu knjižnicu, znanstvene tekstove napisane na disketama, prenosivo računalo, sumu novca u gotovini, te obiteljske antikvitete od neprocjenjive vrijednosti, koja po Cvitanušićevim riječima, prelazi 1 100 000 eura vrijednosti.

"On se ne smije niti približiti tom stanu, jer su mu upućivane razne prijetnje od te kriminalne skupine“, kazala je Lončar te dodala kako je tužba podešena u BiH jer je cijeli slučaj započeo u Međugorju, kada je Cvitanušić kontaktirao s jednom osobom iz Italije koja se predstavila kao prodavatelj nekretnina, gdje mu je ponuđeno kako će mu se dati veliki iznos novca za stan, ako ga želi prodati.

Cvitanušić je kasnije samo faxom potvrdio da pristaje prodati stan, ali nikada nije potpisao kupoprodajni ugovor niti dobio ikakav novac za stan.

Po Cvitanušićevim riječima taj novi "Nacistički ratni sud“ ne priznaje pravo strancima da borave na tlu države Italije, te prijeti u sudnici prekršajnog suda u Imoli pred proganjanom žrtvom fizičkom eliminacijom čak i državnim tužiteljima s Kaznenog suda (Procura) u Milanu, zato što je taj kazneni sud protiv njih podnio kaznenu prijavu.

U dopisu koji smo dobili od dr. Cvitanušića stoji kako Nacistički sud u srcu Europe funkcionira na način da nekoliko vrlo utjecajnih sudaca, odvjetnika i javnih bilježnika, među kojima je i jedan državni tužitelj iz Rima, pokreće sudski proces u Rimu po nacističkim zakonima pod brojem 4986/06 PM 140 protiv uglednih intelektualaca iz Hrvatske.

U dopisu se navodi i način na koji članovi te skupine funkcioniraju, a o čemu je predsjedniku suda u Bologni Antoninu Cricchiu pisala ugledna splitska odvjetnica Katja Vladušić. U njezinu pismu stoji: "Jedna grupa građana Italije tajno se organizirala 2000. godine i s falsificiranim dokumentima želi protuzakonito oteti stan u vlasništvu prof. I. C. smješten u Mollinelli (BO) Via aslago br. 7. Članovi kriminalne i mafijaške grupe arhivirali su zahtjev za prenosom vlasništva u Bologni. Prof. I. C. (znanstvenik i pisac) apsolutno nedužan (...) nije nikada potpisao niti jedan dokument kod javnog bilježnika i nije primio ni jedan euro. Jedan od šefova te tajne grupe je i sudac A. Constanzon iz Imole koji je profesoru I. C. oduzeo svako ljusko pravo garantirano od talijanskih i internacionalnih zakona; proganja ga, prijeti mu, terorizira ga na svaki način i svim sredstvima, s 'blagoslovom' A. Costanza…“

Pojašnjavajući kako sve to funkcionira, prof. dr. Cvitanušić kaže kako ta kriminalna skupina zaposjedne imovinu nevinih stranaca, obilazi Emiliju-Romagnu, pronađe stranca, podvrgnu ga prijetnjama, nasilju, teroru, podvalom pošalje jednu fotokopiju prijedloga o kupnji bez ikakve zakonske vrijednosti. Poslije fotokopiju proglase kupoprodajnim ugovorom (preliminarnim ugovorom), pokrenu monstruoznu optužbu, bivaju savjetovani i vođeni od suca Costanza i otmu stan strancu samo zato što je drukčije rase.

Terorom, proganjanjem i falsificiranim dokumentima, taj novi talijanski Nacistički ratni sud, navodi dr. Cvitanušić, oduzima privatnu imovinu hrvatskih građana u Italiji. Zajedničkim dogovorom s administratorima zgrada (Roberto Galletti iz S. Pietro Capofiume- Molinella-Bologna), članovi toga nacističkog suda izrade falsificirane dokumente, predaju ih u obliku tužbe Prekršajnom sudu u Imoli kod Bologne, a prekršajni sudac Costanzo odmah u vlasničkim knjigama grada Bologne oduzme tuđu privatnu imovinu. Sudac prekršajnog suda i odvjetnik Sarti, i drugi članovi međunarodne terorističke organizacije, vlasnicima nekretnina, etničkim Hrvatima, prijete podmetanjem eksploziva, tako da su nevini stranci prisiljeni pobjeći čak i bez osobnih dokumenata.

Dr. Cvitanušić navodi kako su Costanzo i Sarti u istoj sudnici u Imoli, u njegovoj nazočnosti, također prijetili da će eliminirati i doktoricu Saragnano iz Call-Centra Giustizia iz Rima, jer je Dr. Saragnano uputila oštro upozoravajuće pismo predsjedniku suda u Bologni A. Cricchiu.

Odvjetnici, koji zastupaju teroriziranu žrtvu, i sami bivaju podvrgnuti sudskom proganjanju i teroru. Takav je postupak primijenjen prema uglednoj odvjetnici iz Splita Katji Vladušić koja zastupa dr. Cvitanušića.

"Nakon što je nacističkim metodama ista skupina sudaca i odvjetnika konfiscirala svu moju imovinu na Prekršajnom sudu u Imoli kod Bologne, novim procesom u Rimu, član te skupine, državna tužiteljica M. Letizia Golfieri, traži moje kažnjavanje prema čl. 368 KZI., kao i kažnjavanje moje odvjetnice Katje Vladušić iz Splita“, kazao nam je prof. dr. Ivan Cvitanušić.