{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužiocu Branimiru Rončeviću disciplinska mjera razrješenja dužnosti

F
17.10.2007. u 11:20
0
0
Tužiocu Branimiru Rončeviću disciplinska mjera razrješenja dužnosti
0
Tužiocu Branimiru Rončeviću disciplinska mjera razrješenja dužnosti
Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) izrekla je disciplinsku mjeru razrješenja dužnosti Branimiru Rončeviću, tužiocu Tužilaštva Federacije BiH.
Prvostepena disciplinska komisije utvrdila je da je Rončević (tuženi) odgovoran što je VSTV-u FBiH namjerno dao lažne, obmanjive i nedovoljne informacije u vezi s prijavom za radno mjesto, tako što je naveo, među ostalim, da se vratio i živio u stanu u koji se ustvari nije nikad vratio niti živio i koji je kasnije prodao.

Nadalje, utvrđeno je da je tuženi odgovoran što je stvarao veće kreditne obaveze nego što je mogao vratiti iz svoje mjesečne plaće, što je uzrokovalo da banke traže naplatu potraživanja od jemaca tuženog putem tužilaštava u kojima su jemci zaposleni, te što je od G.A., osobe koja je prethodno osuđivana za kriminalne radnje i poznata u sarajevskim kriminalnim krugovima, posudio 3.000 KM.

VSTVBiH saopćava da stranke mogu uložiti žalbu na ovu odluku o kojoj će odlučivati drugostepena disciplinska komisija u vijeću od tri člana, u kojoj najmanje dva člana moraju biti tužioci.

Ukoliko drugostepena disciplinska komisija izrekne disciplinsku mjeru tuženom, tada tuženi može uložiti žalbu VSTVBiH-u, koji u punom sastavu može izmijeniti ili potvrditi odluku o izrečenoj disciplinskoj mjeri.

U slučaju da VSTVBiH u punom sastavu razriješi tuženog, tuženi može pokrenuti sudski postupak pred Sudom BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: